Mijn verhaal

Het kostte me enige tijd om te beslissen wat ik hier zou neerschrijven. Wat vertel ik wel en wat niet? Wat is relevant en wat niet? Hoe kwetsbaar durf ik me op te stellen? 

Ik kies er bewust voor om mijn verhaal openhartig te delen. Met de wens hiermee ook bij jou een vlammetje aan te wakkeren dat je ertoe brengt om voor jezelf te durven kiezen, omdat ik geloof dat dit de enige weg is naar oprecht geluk.

Sparcle is ontstaan vanuit een zuivere intentie, recht vanuit mijn hart. Ik heb altijd al geweten dat verbinden met mensen heel erg belangrijk is voor mij. Een relatie aangaan met anderen begint echter bij de verbinding met jezelf, en die was ik lange tijd kwijt. 

Ik baseerde mijn studie- en latere loopbaankeuzes voornamelijk op rationele argumenten veeleer dan te luisteren naar mijn gevoel. Dit kostte me erg veel energie. Na zes jaar zei mijn lichaam dat het mooi was geweest, er werd CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) vastgesteld. Ik voelde me erg verloren: ik wist dat het zo niet verder kon, maar hoe dan wel?

Toen mijn man en ik een gezin startten en ik de keuze maakte om me gedurende enkele jaren hierop toe te leggen, bleef dit gevoel me eveneens achtervolgen. Ook al opent het moederschap de deur naar zoveel intens en puur geluk, toch voelde ik een gemis dat steeds sterker aan mij begon te knagen. Ik voelde zoveel passie en energie in mij die niet de juiste weg naar buiten vond. En dat frustreerde me.

Dankzij gesprekken met vriendinnen en hier en daar een duwtje in de rug, begon ik me te verdiepen in de onderwerpen die me interesseren. Dit resulteerde in het volgen van verschillende cursussen en opleidingen.

Dat deed iets met mij, ik herleefde! Ik besefte hoezeer ik het gemist had om óók iets voor mezelf te doen, iets dat me mentaal en gevoelsmatig voedde. 

Van hieruit is Sparcle geleidelijk aan gegroeid. Ik voelde het intense verlangen om een veilige, warme plek te creëren voor vrouwen. Een plek waar je terecht kan met al je ideeën, gedachten en gevoelens. Ook met deze die misschien niet stroken met wat de maatschappij en je omgeving (en wellicht ook  jijzelf) van jou verwachten, maar die er wel zíjn. Een plek waar er geluisterd wordt naar wat er in jou omgaat, ook al kan je het zelf nog niet zo goed benoemen. Een plek waar we samen op zoek gaan naar de ontbrekende puzzelstukjes om je ware kracht terug te vinden. 

Sparcle is tot stand gekomen vanuit het besef dat ik niet de enige vrouw ben die worstelt met de vraag ‘Wat wil ik?’, ‘Wat maakt mij nu écht gelukkig?’. Ik wil er graag voor je zijn om je te begeleiden op deze weg, jouw unieke weg. Voel je dus vooral van harte welkom! Ik kijk er alvast naar uit om je beter te leren kennen!

Liefs,

Aurélie. 

Bekijk mijn interview